یادداشت هفته استاد وحید میرزائی در جهان اقتصاد:
مدتى اســت که تبلیغات و آگهى هاى تلویزیونى روى جایزه دادن تمرکز کرده است. با خرید یک رب گوجه فرنگى قوطى طلا برنده مى شــوید و اگر یک بســتنى و یا روغن فلان برند را بخرید شما در قرعه کشى جایزه ماشین، خانه، ویلا و یا سفر قرار مى گیرید و همه اینها باعث شــده تا بســیارى از افراد با خرید یک پوشک بچه در آرزوى خانه دار شدن منتظر مى نشیند.
این درحالى است که برخى با امیدهاى واهى سر از سایت هاى شرط بندى و بخت آزمایى در مى آورند و این موضوعى اســت نمى توان از آن به سادگى گذشت. اما جالب است بدانید که شما در کل دنیا یک تاجر موفق را نمى یابید که با هدف کسب درآمد حتى یک بلیط بخت آزمایى بخرد. چرا که او مى داند چنین کارى فقط دور ریختن پول است.
تاجران موفق حتى براى یک ریال خود هم برنامه دارند و این توانایى را کسب کرده اند که با روش هاى معقول و محتمل یک ریال خود را در کمترین زمان به درصدى بالاتر تبدیل کنند. اما بسیارى از مردم گرفتار که راهى براى خروج از وضعیت ناگوار خویش نمى یابند، از روى ناآگاهى امید واهى به خود مى دهند و بارها و بارها این روش اشتباه را مى آزمایند. در واقع اگر تعاریف را کنار بگذاریم بخت آزمایى، قرعه کشى هاى بانکى و موارد مشابه در واقع براى افراد فقیر و کسب درآمد از ضعیف ترین اقشار جامعه، طراحى شده اند.
شاید باز برخى ادعا کنند که پولى که ما براى یک بخت آزمایى پرداخت مى کنیم خیلى زیاد نیست. اما چندبار آزمودن این راه، به ثروتى که در صورت موفقیت به دست مى آوریم، مى ارزد. مثال اینگونه افراد مثال شخصى است که با یک سطل ماست به کنار دریا رفت. از او پرسیدند چه نیتى دارى، جواب داد مى خواهم دوغ درست کنم. گفتند نمى شود. گفت اما اگر بشود چه دوغى مى شود!
زیان مالى و از دست رفتن پول به ظاهر ناچیز که براى برخى از فقرا به شدت زیاد است، کمترین ضرر و آسیبى است که مشارکت در بخت آزمایى ها و یا خرید یک محصول با نیت برنده شدن در جایزه آن به همراه دارد. یکى از مهترین آسیب هاى این رویکرد ایجاد احساس ناامیدى و افسردگى شدید در بین افراد است.
همه دوست دارند خوش شانس باشند، همه دوست دارند ثروتمند شوند، همه دوست دارند زندگى بهترى داشته باشند. در این میان شخصى مدام شانس و اقبال خود را در بخت آزمایى ها و قرعه کشى ها به محک آزمون مى گذارد و مدام شکست پشت شکست را تجربه مى کند کم کم احساس مى کند انسان بدشانس و بد اقبالى است. احساس مى کند تمام هستى دست به دست هم داده تا جلوى موفقیت او را بگیرند.
واقعیت این است که شما براى موفقیت، در کنار شانس و داشتن نیت ها و افکار خوب، نیازمند چند مولفه دیگر نیز هســتید: باید دانش و مهارت هاى لازم براى موفقیت در هر حوزه اى را کســب کنید. اگر مى خواهید یک نجار موفق و ثروتمند شوید، باید با اصول، مهارت ها و دانش این حوزه، دانش بازاریابى و فروش و حتى دانش تبلیغات و ... آشنا شوید. باید ایده و طرحى خلاقانه را طراحى کنید. هیچ کس با کار معمولى نجارى و بدون در پیش گرفتن یک ایده یا طرح جدید و بکر و خلاقانه نمى تواند به ثروت دست یابد و موفق شود. راه معمولى، نتیجه معمولى را هم در پى دارد.
باید با مسئولیت پذیرى، تعهد، تلاش و اراده اى محکم ایده خود را عملیاتى کنید؛ بهترین ایده دنیا، تا زمانى که در ذهن شماست، به هیچ دردى نمى خورد و هیچ ثمره اى ندارد. حتى اگر آن را هزاران بار در ذهن تان مرور کنیم. نقطه آغاز اثرگذارى، عملیاتى کردن طرح ها، نقشه ها و ایده هاست. پس به ایده هاى خود احترام بگذارید و درصدد اجراى آن باشید.
فایل روزنامه: دانلود
اضافه کردن دیدگاه جدید