مقالات

موضوع:

سهام و طلا

تاریخ انتشار:

1399/7/19

تقابل الگوهاى مدیریت مالى مدرن و سنتى

یادداشت هفته استاد وحید میرزائی در جهان اقتصاد:
وقتى صحبت از مدیریت مالى مى شود بسیارى تصور مى کنند که ساختار این نوع مدیریت یعنى پیدا کردن راه هایى براى پایین آوردن هزینه ها و پس انداز بیشتر! البته این شیوه همواره از سوى صاحب نظران سنتى و کلاسیک توصیه مى شود که دلیل آن برخورد محتاطانه با موضوع پول است.
مراقبت از نشتى هاى مالى، کم کردن هزینه ها از طریق مسافرت نرفتن، کاهش غذاخوردن در رستوران، خود تحریمى براى خوش گذرانى و دورهمى ها و همچنین کم کردن خریدها، قطره قطره جمع کردن در آرزوى رسیدن به دریا و در یک کلام ریاضت کشیدن اقتصادى براى حفظ پول تنها بخشى از این نگاه سنتى است.
اینکه حقوق و درآمد ماهانه را به 4 یا 5 بخش تقســیم و هر یک را صرف یک کار کرد شاید هیچگاه درست از آب درنیاید چرا که اتفاقات غیرمترقبه و رویدادهاى برنامه ریزى نشده باعث مى شود تا به مثابه همیشه پیش از پایان ماه، محاسبات بودجه بندى برهم بریزد. حتى اگر همه چیز به درستى پیش رود و پس اندازى نیز اندوخته شود باز هم ارزش این مقدار پس انداز کمتر از تورم است و در نهایت با وجود همه سختى ها عددى که جمع شده نمى تواند گره بزرگى را در زندگى باز کند.
این درحالى است که این سبک از مدیریت مالى شباهت بسیارى با سیستم هاى دفاعى فوتبال دارد نگرش مربیان این سیســتم هاى بسته بر این است که حفاظت به جاى تهاجم شیوه اى معقولانه است، شاید مصاحبه هاى "کارلوس کیروش" سرمربى سابق تیم ملى فوتبال ایران در جام جهانى مصداق خوبى بر این نگرش محافظه کارانه باشد وقتى خبرنگاران تیم ملى ایران را تیمى منســجم دفاعى و راضى براى به دست آوردن نتیجه مساوى مى دانستند او یک جمله همیشگى داشت: "تا زمانى که گل نخورید نام هیچ تیمى نمى تواند بزرگ باشد و سطح فوتبال کشورها با هم تفاوتى ندارد." البته این تفکر کیروش تا زمانى درست بود که تیم ایران گل نمى خورد و به مجردى که توپى از خط دروازه بیرانوند مى گذشــت، به قول برخى از نشــریات خارجى اژدهاى ایران از خواب بیدار مى شد و درصدد جبران نتیجه بود.
درواقع شیوه هاى پس انداز محور و کلاسیک در مدیریت مالى شباهت زیادى با نگرش هاى چنین مربیان فوتبالى دارد اما سوال اینجاست که اگر رویداد ناخواسته و برنامه ریزى نشده اى رخ دارد و به قولى جریان روزگار گلى به شما زد آیا تفکرى براى حمله و جبران خسارت دارید و یا با شکست زمین بازى را ترك مى کنید؟ شواهد نشان مى دهد اغلب افراد به واسطه این تفکر محافظه کارانه همواره خود را از بازى عقب مى دانند و مصداق آن گله مندى و نارضایتى آنها از درآمد کم، تورم، گرانى، حمایت نشدن و ... است.
اما مدیریت مالى مدرن برخلاف مدل و الگوهاى سنتى نه تنها معتقد به ریاضت اقتصادى نیست بلکه تلاش مى کند تمرکز فرد را به جاى پس انداز به سوى درآمدزایى معطوف کند. به عبارتى به جاى آنکه فرد در طول روز مدام به دنبال کنترل هزینه ها باشد با این موارد باید با بى اهمیتى برخورد کند و بجاى آن درصدد راه هاى جدید درآمدزایى و ارزش آفرینى باشد مانند تیم ملى برزیل که به جاى دفاع همواره روى خط حمله تمرکز مى کند چراکه مربیان آن معتقدند هر که در جریان بازى گل بیشترى بزند برنده است. مدیریت مالى مدرن معتقد است نگرش درآمدزایى و کسب پول بیشتر مى تواند بر تمام ولخرجى ها و رویدادهاى ناخواسته سرپوش گذارد و مهم نیست تورم و گرانى تا چه اندازه باشد فقط باید بیشتر از میزان تورم درآمدزایى کرد تا فشار اقتصادى را احساس نکرد. توجه به ظرفیت هاى ذاتى و محیطى براى ارزش آفرینى مهمتر از خودتحریمى و ریاضت است. هر روز فرصت هاى زیادى براى پول درآوردن ظاهر مى شود اما بسیارى به آن بى توجه هستند چراکه نگرش محافظه کارانه آنها باعث شده تا در جستجوى آن نباشند و بدون توجه از کنار آنها عبور مى کنند. واقعیت این است که شانس به سراغ ذهن آماده مى آید و اگر اندیشه را براى یافتن فرصت هاى پول ساز آماده کرده باشید همواره فرصت هاى مالى پیش رو خواهد بود. بســیارى از مردم با انجام کارهایى در اوقات فراغت یا در روزهاى تعطیل، به کسب درآمد مى پردازند. مى توان در کنار کار فعلى، تجارت کوچکى را شروع کرد و به مرور آن را توسعه داد تا روزى که بتوان آن را به منبع درآمد اصلى خود تبدیل کرد. براى فرد جوینده همیشه فرصت هاى زیادى در انتظار یافتن است، فقط کافى است جسور، پرتلاش و درجستجوى منابع جدید مالى باشد.

فایل صفحه اول روزنامه: دانلود
فایل صفحه مقاله: دانلود



مقالات مرتبط

همکاری منطقه ای پیش نیاز توسعه اقتصادی بیشتر
مهارت آموزی پیش نیاز ورود به کسب و کار اینترنتی بیشتر
الفبای بازی با پول بیشتر
تمامی حقوق برای وحید میرزایی محفوظ است