یادداشت هفته استاد وحید میرزائی در جهان اقتصاد:
همه افراد فکر می کنند بازاریاب خوبی هستند و می توانند این کار را به خوبی انجام دهند در واقع تصمیمات همه افراد در زندگی به صورت مستقیم و غیرمستقیم بر عملکرد و رفتار آنان استوار است این افراد با اعتماد به نفس بالایی به بازار ورود می کنند اما بعد مدتی با شکست و ناکامی مواجه می شوند؛ اگر چه پول، وقت و انرژی زیادی خرج می کنند لیکن از پله های ترقی دور می شوند.
بعضی از بازاریابان تازه کار ساده لوحانه بر این باورند که با داشتن حداقل دانش، تجربه و تلاش می توانند ره صد ساله را یک شبه طی کنند نمونه بارز آن زمانی بود که افراد با ناشیگری خود تمام اموال خود را فروختند و در بازار بورس ریختند و بعد مدتی بازه ریسک پذیری بازار را به حد اعلا بالا بردند. توجه داشته باشید هر یک از افراد در بازاریابی شخصیتی خاص دارند اما به راستی بازاریابی افراد تا چه حد با واقعیت وجودی شان، خواسته ها و نیازهای آنان تطابق دارد؟ موضوع نیاز و ارزش گذاری در جامعه مبحثی مهم است که گاهی از آن غفلت می شود زیرا افراد در بازاریابی باید به نیازها و ارزش گذاری خود توجه نمایند تا به رضایت درونی و رشد برسند. بازاریابی کار شانسی نیست زیرا هر کاری نیاز به تفحص و تجربه دارد در واقع حدس و گمان در بازاریابی جایی ندارد و قطعا این موارد فرد را از دایره پیروزی دور می کند.
گاهی افراد به واسطه رفتارهای نادرست، عملکرد اشتباه و تحلیل نادرست ذهنی از محدوده پیروزی بازاریابی دور می شوند نکته ای که باید به آن توجه شود چینش و ترکیب بازاریابی است زیرا بازاریابی خودرو با بورس تفاوت خاص خود را دارد بنابراین افراد نباید با تعصب دوگانه رفتار کنند. پژوهشگران بازاریابی نشان دادند تنها ۵ درصد افراد بازاریاب در کسب و درآمد خود به رشد خوبی می رسند و بقیه در بازار با شکست مواجه می شوند. بازاریابی بدون تفحص و کورکورانه به راحتی منجر به ضرر افراد می شود بنابراین داشتن دانش لازم بازریابی در ترقی فرایند بازاریابی بسیار اثرگذار می باشد و جهت ارتقاء علم بازاریابی باید ابدیت و به روز بود و لحظه به لحظه از آموزش و یادگیری غفلت نکرد.
بازاریابی پروسه و فرآیندی است که براساس برنامه عملیاتی بلندمدت تدوین می شود در این ضمن افراد بهتر است با افراد موفق و در حال رشد در تعامل باشند تا از تجربیات آنان بهره مند شوند. بازاریابی به مثابه سرمایه گذاری است هر چه راهکارهای آن متنوع تر باشد احتمال موفقیت بیشتر خواهد شد. نکته مهم این که افراد موفق در بازار با در دست داشتن اهداف منسجم و معقول ازسرگردانی خارج شده و مسیر هدفمندتری در جهت ارتقاء سرمایه گذاری مطلوب تردارند. اما یکی از نیروهای قدرتمند و قوی تجارت، روان شناسی بازار است . روان شناسی بازار با اصول اساسی و رویدادهای خاصی قابل توجیه است پس با توجه به این علم بهتر است همیشه به فکر مدیریت هیجانات ناشی از تنش بازار بود زیرا حرص، آز ، ترس و هیجانات خوب و بد هم می توانند در روان شناسی بازار نقش مهمی بازی کنند. بنابراین با این ترفند می توان از هدر دادن وقت و هزینه جلوگیری به عمل آورد و افراد می توانند گوی سبقت بازار را برای خود رقم بزنند. بیاد داشته باشیم بازاریابی زمانی موفق خواهد بود که با تلاش و برنامه ریزی دقیق و مدیریت هیجانات به آهستگی و به طور پیوسته مستمر باشد.
فایل روزنامه: دانلود
لینک خبر: جهان اقتصاد
اضافه کردن دیدگاه جدید