یادداشت هفته استاد وحید میرزائی در جهان اقتصاد:
خوشبختانه تمامى پیش بینى هایى که هر شنبه در این ستون آورده مى شود تا به امروز درست از آب درآمده و امیدواریم مطالب امروز نیز براى خوانندگان اثربخش باشد. همانگونه که از مدت ها قبل پیش بینى شد شاخص کل بازار بورس در نزدیکى رکورد 2 میلیون واحد، وارد اصلاح شد که این امر نشانه خوبى براى رشد بازار است.
به دلیل سرعت رشد شاخص، بسیارى از سهام داران در طول هفته گذشته، همواره با حساسیت بالایى روند افزایشى بازار را رصد مى کردند تا در زمان شروع اصلاح، به سرعت سرمایه خود را خارج و منتظر خرید سهام در قیمت هاى پایین تر باشند. موضوعى که باعث شده از روز چهاشنبه شاخص کل با کوچکترین ریزشى سهامداران را وارد صف فروش کند. فشار فروش در ساعت هاى آخر وقت تا حدى بالا رفت که قیمت پایانى اغلب نمادها منفى شد و این یعنى همان اصلاحى که همه منتظرش بودیم.
اما براى روز شنبه (امروز) و هفته اى که در پیش داریم چه رخ خواهد داد و بورس روند ریزش خود را تا کجا ادامه خواهد داد؟ آیا بازار به روند رو به رشد خود باز خواهد گشت؟ اصلاح این هفته از نوعى ریزش قیمت است یا یک اصلاح زمانى و ایستادن شاخص کل روى اعداد روز چهارشنبه است؟ این درحالى است که با تحلیل هاى تکنیکال، فاندامنتال و روانشناسى بازار چند سناریو براى بازار بورس در هفته جارى محتمل است که به بررسى آنها مى پردازیم.
سناریو اول:
اگر از ســاعت هاى اولیه روز شــنبه (امروز) نمادهاى شاخص ســاز -صرف نظر از میزان رشــد- فقط سبز شوند و شاخص بتواند بالاى 1952000 خود را برساند و یا حداقل تا روز دوشــنبه(پس فردا) به این عدد برســد خطر اصلاح و ریزش تا حدود زیادى منتفى است و بازار براى رکورد 2 میلیون واحد دورخیز خواهد کرد؛ در غیر این صورت شاخص وارد فاز اصلاحى مى شود.
سناریو دوم:
اگر سناریو اول محقق نشد و شاخص نتوانست خود را در محدود 1,952 واحد نگهدارد و بورس وارد اصلاح شد احتمالا شاخص حدود 300 هزار واحد ریزش خواهد کرد و طى یک اصلاح تا 1,680 میلیون شــاخص افت مى کند و مجدد رشد را آغاز خواهد کرد. بر اساس این سناریو و باتوجه به عمق ریزش و تغییر سهامداران و تصور رشد سهامداران جدید پیش بینى مى شود در صورت این اصلاح رشد بعدى تا 3,360 میلیون واحدى پیش خواهد رفت.
سناریوى سوم:
اگر در طول اصلاح، وحشت سهامداران از کاهش قیمت ها بیش از اینها باشد و خط حمایت 1,680 واحد شکســته شــود نقطه بعدى حمایت 1,5 میلیون واحد مى باشد و بازار شاهد ریزش بزرگ نیم میلیون واحدى خواهد بود اما بازار مجدد رشد خود را آغاز و تا 8.3 میلیون واحد پیش خواهد رفت.
سناریو چهارم: (محتمل ترین سناریو)
سناریوهاى قبلى بر اساس تحلیل تکنیکال استوار است ولى طى ماه هاى اخیر مرتب در همین ســتون به خوانندگان و دنبال کنندگان گفته شده که حجم نقدینگى و انرژى و انگیزه هاى سهامداران براى رشد دارایى هاى خود تا حدى بالاست که این بازار را در این روزها باید بر تحلیل هاى روانشناسى بازار مورد بررسى قرار داد، صف هاى میلیونى خرید و یا فروش بیشتر از آنکه منطق تکنیکال و یا بنیادى (فاندامنتال) داشته باشد بر پایه جو و اتمسفر بازار استوار است که البته در پیش بینى هاى قبلى این امر ثابت شده است. به همین دلیل پیش بینى مى شود به احتمال فراوان حجم نقدینگى بالاى موجود در بورس باعث مى شود اصلاح و ریزش عدد تخیلى! نداشته باشد و بى اهمیت به خط حمایت و مقاومت، به شکل محدود ریزشى مقطعى را تجربه کند و به سرعت به روند رو به رشد خود بازگردد. با تحلیل هاى روانشناسى بازار مى توان پیش بینى کرد ظرف 10 روز آینده بازار رکورد 2,100 واحدى را خواهد شکست، چرا که کاهش قیمت طلا، تاکید جدى رئیس جمهور در کنترل ارز در هفته جارى و مالیات بر خانه هاى خالى باعث شده تا بورس این روزها سوده ترین بازار کشور باشد.
فایل صفحه اول روزنامه: دانلود
فایل صفحه مقاله: دانلود
اضافه کردن دیدگاه جدید