به گزارش جهان اقتصاد، وحید میرزائی کارشناس اقتصادی و نویسنده مجموعه کتاب های کارآفرینی با بیان این مطلب اظهار داشت: متاسفانه روند اقتصاد را به، صنعت خودرو، سکه و طلا و ارز و حتی مناطق آزاد گره خورده ولی در نهایت جز تورم و انجماد منابع مالی دستآورد ارزشمند دیگری پدیدار نمی آورد که این امر بیانگر آن است که زمان تغییر نگرش به اقتصاد فرا رسیده و باید بخش های ناپیدا را وارد چرخه اقتصاد کرد.
وی تصریح کرد: درحال حاضر برخی از منازل تبدیل به شبه بانک و شبه صرافی کوچک شده است و افراد برای حفظ سرمایه های خود اقدام به نگهداری طلا، سکه و ارز کرده اند تعدادی از افراد نیز وارد خرید حواله های خودرو شده اند و اقدام به خرید خودرو اضافی می کنند، ضمن اینکه سرمایه های بزرگتر وارد خرید مسکن و یا بلوکه کردن داشته های خود در بانک ها و موسسات مالی و اعتباری شده اند که تمامی این موارد باعث نیاز کاذب در جامعه شده که این خود تورم ساز است.
وی ادامه داد: واقعیت این است که هم اکنون برنامه مدون و منسجمی برای جذب سرمایه های خرد و ناچیز افراد حقیقی وجود ندارد و همین عوامل باعث تبدیل شدن خانه ها به شبه صرافی شده است.
میرزائی اضافه کرد: ایجاد انگیزه برای جذب داشته های ناچیز در چرخه اقتصاد علاوه بر رونق تولید باعث جلوگیری از انجماد پول و خارج کردن منازل از انبار کردن کالا می شود.
وی با بیان اینکه نقدینگی باید به سمت اوراق مشارکت، صندوق های سرمایه گذاری و یا خرید سهام سوق داده شود افزود: درحال حاضر تنها ۱۰ درصد جمعیت کشور دارای کد سهام داری هستند در حالی که این رقم در کشورهای پیشرفته به ۹۰ درصد می رسد، البته برای رسیدن به ایرانی با توسعه اقتصادی نیازمند توجه به بازارهای مالی و سرمایه گذاری هستیم.
این کارشناس اقتصادی گفت: افرادی که نیاز به سرمایهگذاری برای کم نشدن ارزش پولی خود دارند، میتوانند سرمایهگذاری صحیح و واقعی را انجام دهند که جدا از حفظ منافع شخصی به اقتصاد کشور نیز کمک کنند. این سرمایهگذاری واقعی به سرمایهگذاری در بازار بورس و خرید اوراق مشارکت خلاصه می شود.
وی ابراز کرد: وقتی افزایش ارز مشاهده می شود، میتوان به جای خرید و نگهداری ارز بر روی صنایعی سرمایهگذاری کرد که افزایش ارز با درآمد آن صنعت رابطه مستقیم دارد؛ صنایعی مانند صنعت پتروشیمی که صادراتی است تا ضمن افزایش صادرات، سود قابل توجهی نیز به شخص سرمایهگذار خرد تعلق بگیرد.
میرزائی خاطرنشان کرد: بسیاری از افراد به دلیل نداشتن دانش سرمایهگذاری کافی از تاثیر عوامل مختلف بر شرایط اقتصادی صنایع آگاهی ندارند. که با اطلاعرسانی و آموزش هدفمند متناسب با فهم اقشار مختلف نسبت آموزش فرهنگ سرمایه گذاری و فرهنگ مصرف صحیح ، جامعه را آگاه ساخت . فقط کافی است تا مردم بدانند که افزایش قیمت ارز یک تهدید نیست، بلکه یک فرصت سرمایهگذاری مثلا در صنعت پتروشیمی است و یا افزایش قیمت طلا یک فرصت سرمایهگذاری در خرید سهام های صنعت طلا است. این آگاهی علاوه بر کسب سود سرمایهگذار باعث رونق صنایع مختلف کشور خواهد شد.
اضافه کردن دیدگاه جدید