یک کارشناس اقتصادی گفت: نبض اقتصاد دنیا پس از ویروس کرونا از آن کشورهایی است که تاب آوری اقتصادی آنها بیشتر از سایر کشورها باشد.
وحید میرزائی در گفت و گو با خبرنگار جهان اقتصاد، اظهار داشت: تاثیرات اقتصادی ویروس کرونا و کاهش شاخص های مالی، اگر چه یک مسئله جهانی است ولی مبارزه با آن، ملی و براساس تصمیمات سرزمینی است، بر همین اساس کشورهایی می توانند در دنیای پسا کرونا، خود را از لحاظ اقتصادی ترمیم و حتی توسعه دهند که تاب آوری بیشتری نسبت به نوسانات داشته باشند.
وی تصریح کرد: درحال حاضر عناصری نظیر قیمت جهانی نفت، شاخص بورس های مطرح دنیا و وضعیت شرکت های چند ملیتی، گواه رشد و یا افت اقتصاد جهانی را مشخص می کند در حالی که همه این عناصر باتوجه به کاهش تردد، بسته شدن خطوط حمل و نقل و خود قرنطینگی باعث کاهش تقاضا در جهان و بیکاریهای گسترده و نیمه تعطیل شدن شرکتها و کمپانیهای بزرگ اقتصادی شده است و این عصر یخبندان اقتصادی بسیاری از کارشناسان را برآن داشته تا بحران پسا کرونا را بزرگتر از بحران اقتصادی سالهای ۲۰۰۷ تا ۲۰۰۸ بدانند.
وی ادامه داد: در شرایطی که شرکتهای بزرگ به دلیل هزینه های جاری سرسام آور و البته کاهش تقاضا به زودی مجبور به کاهش نیروی انسانی خود هستند دولت ها را در برابر آشوب ها و اعتراضات گسترده کارگری قرار خواهد داد که این امر باعث مشکلات اساسی در کشورهای صنعتی خواهد شد.
میرزائی اضافه کرد: بی تردید هیچ یک از مولفه های ارزیابی در فضای اقتصادی پساکرونا نشان از رشد و شکوفایی نیست ولی میتوان پیشبینی کرد که دولت ها و کشورهایی میتوانند در این کارزار موفق باشند که بنگاههای اقتصادی آنها نسبت به نوسانات و تغییرات تاب آوری بیشتری داشته باشند.
این کارشناس اقتصادی گفت: محدودیت و تنگناهای دهههایی اخیر و البته تحریمهای شدید بانکی، نفتی، صنعتی، دارویی و غذایی ایران در ۶ ساله گذشته باعث شده تا شرکت ها و بانک ها، بنگاه هایی اقتصادی و حتی خطوط هوایی و کشتیرانی ایران، اقدام به فعالیت های مبتکرانه در خروج از بحران را داشته باشند به طوری که می توان با تکیه بر مولفه های پیش رو پیش بینی کرد که تاب آوری بنگاه های اقتصادی ایرانی بیش از سایر کشورهای منطقه و حتی فرا منطقه باشد.
وی با بیان اینکه تاب آوری در اقدامات خلاقانه و چریکی خلاصه می شود، افزود: پیش از اینکه مرزها به دلیل ویروس کرونا بسته شود کشورما با وجود تحریم ها به شکل نرم، درها را به روی خود بسته می دید ولی فعالان اقتصادی با تغییر استراتژی و تکیه بر توان داخلی شکل مترقی از پیشرفت را تجربه کردند به همین دلیل است که وقتی خبر بسته شدن مرزها و بحران جهانی اقتصاد مطرح می شود بورس ایران بی توجه به اتفاقات فرا مرزی روز به روز رکورد می زند، تقاضا برای خرید همچنان وجود دارد و نوروز با کمی محدودیت ولی بدون حاشیه برگزار می شود.
وحید میرزائی خاطر نشان کرد: برخلاف برخی از کارشناسان که معتقدند ایران در طوفان اقتصادی پسا کرونا روند افول را تجربه خواهد کرد، معتقدم تاب آوری مردم، دولت و بنگاه های اقتصادی کشور بیش از اتفاقات اخیر است و روند عرضه و تقاضا و فعالیت های کسب و کار پرفروغ تر از قبل از سر گرفته خواهد شد.
فایل روزنامه: دانلود
اضافه کردن دیدگاه جدید